Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα τα εγκλήματα μίσους στο πλαίσιο του Έργου «C.O.N.T.A.C.T.

Στο πλαίσιο του έργου «C.O.N.T.A.C.T.: Creating On line Network, monitoring Team and phone App to Counter hate crime Tactics» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται με τη συνεργασία πέντε πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επτά μη κυβερνητικών οργανώσεων σε δέκα διαφορετικές χώρες, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, υπό την εποπτεία του δημόσιου Πανεπιστήμιου Κύπρου διοργανώνει τριήμερα σεμινάρια επιμόρφωσης σε δικηγόρους, με αντικείμενο τη διαχείριση  εγκλημάτων μίσους.

Στα σεμινάρια αυτά, θα επιδιωχθεί η εξοικείωση με τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος μίσους, τη σχετική ελληνική και ευρωπαϊκή οικεία νομοθεσία και νομολογία των δικαστηρίων, με απώτερο σκοπό την αναζήτηση νομικών, πρακτικών και θεωρητικών, εργαλείων για τον αποτελεσματικό εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των σχετικών εγκληματικών πράξεων. Η διδασκαλία δεν θα γίνει από καθέδρας, αντίθετα, θα αξιοποιηθούν σύγχρονες μορφές συμμετοχικής διδασκαλίας. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί το μέγιστο της διάδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων και του διδάσκοντα ώστε με το πέρας του σεμιναρίου, η διαδικασία να αφήσει την αίσθηση της κατανόησης και επίγνωσης των κρίσιμων ζητημάτων και της ικανοποίησης από τη συμμετοχή.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4  Οκτωβρίου 2017 και ώρες 15:30 -20:30 στην Αθήνα. Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Η Ειρήνη Βλάχου είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία του Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και έχει ασχοληθεί με τις διακρίσεις στην απασχόληση και το προσφυγικό δίκαιο.

Η Ελένη Καλαμπάκου είναι διδάκτορας νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η ισότητα, η διαπολιτισμικότητα και το προσφυγικό δίκαιο στο οποίο έχει εργαστεί και ως δικηγόρος.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής συγκριτικής πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

 

Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ να αποστείλετε ηλεκτρονικά τις δηλώσεις συμμετοχής στο info@hlhr.gr, μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Μέλος

Newsletter