Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) στην Ελλάδα

Δελτίο Τύπου της FIDH

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) στην Ελλάδα
Αθήνα – Παρίσι, 8 Νοεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος και ο γενικός διευθυντής Antoine Bernard θα βρίσκονται στην Αθήνα, 9 και 10 Νοεμβρίου, σε επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος και ο γενικός διεθυντής της FIDH θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και τον επι κεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, Phillipe Leclerc. Θα συμμετέχουν επίσης σε συνέδριο που διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο “Διλήμματα και συμφραζόμενα του προσφυγικού ζητήματος” που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
“Η σημερνή κατάσταση των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη είναι μια πασιφανής εκδήλωση μνημειωδών λαθών των τελευταίων ετών. Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να δείξει το δρόμο προς μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική που σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών. Και μπορεί να το κάνει τώρα,” δήλωσε ο Antoine Bernard.
O Δημήτρης Χριστόπουλος, από την πλευρά του, υπογράμμισε την “επείγουσα ανάγκη να αναθεωρηθεί η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η οποία όχι απλώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά είναι επιχειρησιακά αδύνατη και πολιτικά τοξική τόσο για την Ε.Ε. όσο και για την Τουρκία, όπως μαρτυρούν καταφανώς οι τελευταίες εξελίξεις.”

https://www.fidh.org/

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) είναι διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση αφιερωμένη στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Από το 1922, η FIDH διεθνώς ερευνά, τεκμηριώνει και συνηγορεί ενώπιον των κρατών υπέρ πολιτικών που σέβονται τα δικαιώματα του ανθρώπου. Επίσης, συμβάλλει στην ποινική δίωξη συντελεστών παραβιάσεων δικαιωμάτων και υπερασπίζεται θύματα σε ποινικά δικαστήρια. Η έδρα της FIDH βρίσκεται στο Παρίσι ενώ η Ομοσπονδία έχει γραφεία στο Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού), Μπαμάκο (Μάλι), Κονάκρυ (Γουινέα), Τύνιδα (Τυνησία), Πρετόρια (Ν. Αφρική) Βρυξέλλες, Γενεύη, Χάγη και, Νέα Υόρκη,
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι μέλος της FIDH από το 1953.

 

Μέλος

Newsletter