Ταυτόχρονη συνέντευξη Τύπου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό σφραγίζονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ, τη διμερή συμφωνία με την Τουρκία και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Συνιστούν υποχώρηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και πλήττουν το ευρύτερο πολιτικό σχέδιο της εμπέδωσης του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα βάζουν σε νέα τροχιά την αντίληψη για τα δικαιώματα.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά με την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, η νέα κατεύθυνση στα ανθρώπινα δικαιώματα και η σημασία της και οι προτάσεις της ΕλΕΔΑ για την επόμενη ημέρα.

Αθήνα: 12.30 στην αίθουσα Europe Direct. (Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50)

Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής Παν. Μακεδονίας, πρόεδρος ΕλΕΔΑ

Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού.

Θεσσαλονίκη: 12:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ (Στρ. Καλλάρη 5)

Ομιλητές:

Ανδρέας Τάκης, επικ. καθηγήτης ΑΠΘ, αντιπρόεδρος ΕλΕΔΑ.

Αντώνης Σπάθης, δικηγόρος, συντονιστής της Ομάδας Θεσσαλονίκης ΕλΕΔΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, διευθυντής της ΕΡΤ3.

Το πλήρες κείμενο των θέσεων-προτάσεων της ΕλΕΔΑ θα υπάρχει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της www.hlhr.gr ενώ στη Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί περίληψή του.

 

Μέλος

Newsletter