Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 13.00 στην αίθουσα της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Νεοφύτου Βάμβα 6, 3ος όροφος, 10674 Αθήνα), η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα δώσει συνέντευξη τύπου με θέμα:

“Συμβούλιο της Ευρώπης:
Ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάμι”

Στην συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί η (καταδικαστική της Ελλάδας) Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης επί της Συλλογικής Προσφυγής που είχε καταθέσει η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (μέλος της οποίας είναι η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) με αντικείμενο την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων από τη βιομηχανική ρύπανση.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο συντάκτης της προσφυγής, δικηγόρος και λέκτορας δημοσίου διεθνούς δικαίου (πανεπιστήμια Θράκης και Βοσπόρου), κ. Γ. Κτιστάκις, η αν. καθηγήτρια ιατρικής (πανεπιστήμιο Αθηνών) και επιστημονική υπεύθυνη και διευθύντρια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών: «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία», κ. Π. Νικολοπούλου-Σταμάτη, και ο πρεσβύτερος π. Ι. Οικονομίδης από το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού των Οινοφύτων.

Θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Κ. Τσιτσελίκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Κ. Παπαϊωάννου.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελένη Τάκου, τηλ: 6937.114647

 

Μέλος

Newsletter