Ο Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα!

Η εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με αφορμή τις ποινικές διώξεις για βλασφημία εναντίον συντελεστών της θεατρικής παράστασης Corpus Christi και του δημιουργού της ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ήταν (πραγματικά) εξαιρετικά επιτυχημένη.

Ένα κατάμεστο αμφιθέατρο («Δρακόπουλου» – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών), κόσμος που «ξεχείλιζε» στο διάδρομο και υπομονετικά προσπαθούσε να ακούσει τους ομιλητές. Πράγμα που είναι πολύ παρήγορο και ενθαρρυντικό στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Εισηγήθηκαν:

Η Κλειώ Παπαπαντολέων και Βαγγέλης Μάλλιος – νομικοί, μέλη του δ.σ. της Ένωσης, με θέμα: «Σάτιρα και βλασφημία: οι περιπέτειες ενός δικαιώματος»

Ο Μιχάλης Τσαπόγας, νομικός, μέλος της Ένωσης και ειδικός επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη με θέμα ««Οι παραδοσιακές συνταγές της μισαλλοδοξίας»

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, φιλόλογος – συγγραφέας με θέμα: «Ποιον προστατεύουν τελικά οι νόμοι κατά της βλασφημίας;»

Ο Γιάννης Ζιώγας – επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα : «Καταγράφοντας το απαγορευμένο: όψεις εικαστικής λογοκρισίας στη σύγχρονη Ελλάδα»

Ο Στρατής Μπουρνάζος – ιστορικός, επιμελητής της ενθέτου Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής με θέμα: «Πτυχές corpus Christi & παστιτσίου»

Ο Φίλιππος Λοΐζος, δημιουργός και διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος», και ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης του Corpus Christi, με θέμα: «Βιώνοντας τη λογοκρισία»

Συντόνισε ο αντιπρόεδρος του δ.σ. της Ένωσης, Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Δ. Χριστόπουλος – Εισαγωγή

 

Β. Μάλλιος – Σάτιρα και βλασφημία

 

Κ. Παπαντολέων – Οι περιπέτειες ενός δικαιώματος

 

Γ. Ζιώγας – Όψεις εικαστικής λογοκρισίας

 

Λ. Βασιλείου – Βιώνοντας τη λογοκρισία

 

Μ. Τσαπόγας – Παραδοσιακές συνταγές της μισαλλοδοξίας

 

Σ. Ζουμπουλάκης – Οι νόμοι κατά της βλασφημίας

 

Σ. Μπουρνάζος – Πτυχές Παστίτσιου, Corpus Christi

 

Φίλιππος Λοΐζος – Βιώνοντας τη λογοκρισία

 

σχέσεις κράτους-εκκλησίας

Μέλος

Newsletter