ΚΚΕ – Συνάντηση ΄Ενωσης με την κ.Παπαρήγα

Την ανάγκη διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία επισήμανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας θετική την πρωτοβουλία που πήρε προς αυτή την κατεύθυνση η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως δήλωσε η κα. Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με εκπροσώπους της Ενωσης, «έχει πια υπερωριμάσει η αναγκαιότητα διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παρεμπόδιση της υιοθέτησης θρησκευτικών αντιλήψεων όποιας θρησκείας και όποιας κατεύθυνσης, αλλά είναι όμως ένα ζήτημα που δεν μπορεί άλλο να καθυστερήσει» και παρατήρησε ότι «μεσολάβησε ένα Σύνταγμα που δεν αντιμετώπισε το θέμα».

Κατά το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, «ο διαχωρισμός πρέπει να είναι πλήρης και ουσιαστικός και αφορά από κει και πέρα, βεβαίως, και τους διάφορους θεσμούς, την παιδεία και όλη τη λειτουργία της κοινωνίας. Αυτή η ανάμιξη δεν βοηθάει. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα σταματήσει ο παρεμβατικός ρόλος της ηγεσίας της εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα, αλλά ωστόσο θα φύγει ένας ομφάλιος λώρος που υπάρχει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και ξαναλέω, πρέπει να έχει την αντανάκλασή του και στην παιδεία και παντού».

 

φωτογραφία: Ανδρέας Κοντοκάνης

 

σχέσεις κράτους-εκκλησίας

Μέλος

Newsletter