Καταγγελία για τη στάση της αστυνομίας στην ημερίδα για τη μετανάστευση

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε συνεργασία με το Navarino Network, το Πολύδρομο και ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε διημερίδα για τη μετανάστευση στην Ελλάδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Την πρώτη μέρα της διημερίδας αυτής, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέας Τάκης. 

Την ώρα της εκδήλωσης, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας διοργάνωσε πορεία προς το Γαλλικό Ινστιτούτο. Ήδη, εντός της εκδήλωσης, στηλιτεύθηκε από το κοινό η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στα πέριξ του Γαλλικού Ινστιτούτου, η οποία είχε παραταχθεί με στόχο την παρεμπόδιση της άφιξης των διαδηλωτών στο χώρο της εκδήλωσης.  

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας διότι η αστυνομική δύναμη χρησιμοποίησε δακρυγόνα και βία για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους στη συνάθροιση και να επιδώσουν ψήφισμα. Αποτελεί ήττα του φιλελεύθερου χαρακτήρα του πολιτεύματος στην Ελλάδα το γεγονός ότι μια συζήτηση με θέμα τα δικαιώματα των μεταναστών πραγματοποιείται υπό καθεστώς ωμής παραβίασης της ελευθερίας των ανθρώπων να διαδηλώσουν. 

Το διοικητικό συμβούλιο

 

αστυνομική βία

Μέλος

Newsletter