“Ανθρώπινα δικαιώματα στη νέα ψηφιακή εποχή” – Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 18.00 Στοά του Βιβλίου

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σας καλεί τη Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) σε εκδήλωση με τίτλο

“Ανθρώπινα δικαιώματα στη νέα ψηφιακή εποχή”

Η συζήτηση θα εστιάσει σε σύγχρονα ζητήματα που αφορούν στις προκλήσεις που θέτει για το κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα το περιβάλλον των νέων ψηφιακών δεδομένων σε μία παγκοσμιοποιημένη σφαίρα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν θεματικές που καλύπτουν το ζήτημα των “fake news”, το δικαίωμα στη λήθη, τα big data, καθώς και τη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι:

  • Γεώργιος Πλειός, καθηγητής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος ΕΣΡ: «Το δικαίωμα στο διαδίκτυο και οι απειλές από τις παραποιημένες ειδήσεις»

 

  • Γιάννης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Καθημερινή”:  «Το δικαίωμα στη λήθη κι ο στιγματισμός στο Διαδίκτυο»

 

  • Φίλιππος Μίτλεττον, δικηγόρος, πρ. Προϊστάμενος Τμήματος Ελεγκτών, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -AEDH: «Προστασία προσωπικών δεδομένων και Διαδίκτυο»

 

  • Ηλίας Τσαουσάκης, πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος επιχειρήσεων και στρατηγικής επικοινωνίας: «Κάποιος σου ψιθυρίζει στο αυτί, το ψέμα που θέλει να ακούσεις. Πολιτική επικοινωνία στα χρόνια των big data και των fake news.»

 

  • Στεύη Κίτσου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ ΕλΕΔΑ: «Η ρητορική του μίσους στα social media και προσπάθειες ρύθμισης σε διεθνές πεδίο»

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο επίτιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών, κ.  Νίκος Αλιβιζάτος.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση – είσοδος ελεύθερη.

 

Δείτε την εκδήλωση στo Facebook εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Email: info@hlhr.gr

Τηλ. +30 2130264975

 

 

Φωτογραφία: Sibe Kokke – https://flic.kr/p/2GKVFF

δικαιώματα

Μέλος

Newsletter