Εκδήλωση Λήξης του Έργου Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα: Η Εξάλειψη του Σεξισμού στον Δημοσιογραφικό Λόγο

Πρόσκληση

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Liquid Media με βασικό όχημα το gazzetta.gr ανακοινώνουν την επιτυχή λήξη του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund και σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

«Εξάλειψη του Σεξισμού στον Δημοσιογραφικό Λόγο: Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, και ώρα 18:00, στο Εteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή (Λεωκορίου 38, 105 53, Αθήνα).

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και η Liquid Media, τον Φεβρουάριο του 2022, ξεκίνησαν την υλοποίηση του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα». Στόχος του έργου ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αλλαγή νοοτροπίας του ευρύτερου κοινού, εν προκειμένω του μέσου ανδρικού κοινού, 18-55 ετών, καθώς και η εκπαίδευση δημοσιογράφων, πολιτών δημοσιογράφων και φοιτητών δημοσιογραφίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί και μακροπρόθεσμα να εξαλειφθεί η χρήση σεξιστικού λόγου και η αναπαράσταση έμφυλων στερεοτύπων στο δημόσιο λόγο όπως εκφράζεται μέσα από την πλειοψηφία των σύγχρονων ΜΜΕ.  Απώτερος στόχος ήταν η προώθηση της ισότητας φύλων και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας,  αρθρώνοντας έναν συμπεριληπτικό λόγο, υπό το πρίσμα τόσο της διασφάλισης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και της κοινωνικής συνοχής και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από σχετικές δράσεις μεταξύ των οποίων μια ψηφιακή, οπτικοακουστική καμπάνια μέσω του gazzetta.gr, σειρά εκπαιδεύσεων δημοσιογράφων καθώς και η συγγραφή ενός Κώδικα Δεοντολογίας και μιας Έκθεσης Καλών Πρακτικών για την απάλειψη του Σεξισμού στο Δημοσιογραφικό Λόγο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Αγγελική ΣεραφείμΔικηγόρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου
  • Παναγιώτης Γκανάς, Δημοσιογράφος, Liquid Media
  • Νάνσυ Παπαθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+
  • Δανάη Μαραγκουδάκη, Δημοσιογράφος, Εteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Φωτεινή Κοκκινάκη, Δημοσιογράφος και ΓΓ της ΕλΕΔΑ.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει Εκπρόσωπος του Active citizens Fund.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Email: info@hlhr.gr

Τηλ. +30 2130264975

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

Μέλος

Newsletter