Ανακοίνωση για το κάλεσμα αντισυγκέντρωσης στο 1ο Αυτοοργανωμένο Pride Χανίων

Μόλις λίγες ημέρες μετά την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος “Σπαρτιάτες” στη Βουλή, μειονότητες και ευάλωτες ομάδες της χώρας μπαίνουν στο στόχαστρο της μισαλλοδοξίας του, αντιμέτωπες με πρωτοβουλίες του που τις απειλούν ανοιχτά.

Ο λόγος για το (ανακληθέν*, πλέον) κάλεσμα μελών των “Σπαρτιατών” σε αντισυγκέντρωση εναντίον του 1ου Αυτοοργανωμένου Pride στα Χανιά της Κρήτης που πρόκειται να λάβει χώρα σήμερα. Το ακροδεξιό κόμμα, που ευχαρίστησε δημόσια για την εκλογή του τον Ηλία Κασιδιάρη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, κάλεσε τους οπαδούς του σε δράση εναντίον της εκδήλωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αποκαλώντας απειλητικά τα μέλη της “άρρωστους” και “ανώμαλους”. Μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο βιαιοπραγιών, το μισαλλόδοξο αυτό προσκλητήριο δεν είναι έκφραση γνώμης, αλλά υποκίνηση σε έμπρακτη συμπεριφορά.

Μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών οφείλουμε να διατηρήσουμε οξυμένα τα αντανακλαστικά μας απέναντι σε εκδηλώσεις μίσους και να υψώσουμε τη φωνή μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Στηρίζουμε το Αυτοοργανωμένο Pride Χανίων και του ευχόμαστε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το αυτονόητο συνταγματικό τους καθήκον και να εγγυηθούν αποτελεσματικά την ασφαλή διεξαγωγή της.

 

—————————–

*Σημειώνεται ότι μετά τις αντιδράσεις το κόμμα “Σπαρτιάτες” ανακοίνωσε ότι τα μέλη του δεν θα συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση. Ωστόσο, το κλίμα που δημιουργείται είναι ενδεικτικό και προκαλεί ανησυχία.

Μέλος

Newsletter