Ακόμη μια ομοφοβική επίθεση

Δελτίο Τύπου

Χθες, 16 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα σημειώθηκε μια ακόμη ομοφοβική επίθεση. Οι δράστες επιτέθηκαν λεκτικά και άσκησαν ελαφρά σωματική βία στο θύμα.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία κλήθηκε από τον σύντροφο του θύματος. Επιπλέον εκπρόσωπος της Colour Youth- Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστηρικτικές, Συνοδευτικές και Νομικές Υπηρεσίες σε θύματα εγκλημάτων μίσους» συνόδευσε μαζί με δικηγόρο από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το θύμα και τον σύντροφο του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας) για αναγνώριση και καταγραφή του περιστατικού.

Αν και ο δράστης αναγνωρίστηκε, το θύμα επέλεξε να μην κινηθεί νομικά εναντίον του.

Τονίζουμε ότι παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων με κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα φύλου, ενώ σύμφωνα τα στοιχεία της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας, μέσα στο τρέχον έτος (2015), έχουν αναφερθεί 27 κρούσματα ομοφοβικής ή/και τρανσφοβικής βίας.

Οι οργανώσεις που συμμετέχουμε στο εν λόγω πρόγραμμα καταδικάζουμε το γεγονός της ομοφοβικής επίθεσης και εκφράζουμε την συμπαράσταση και υποστήριξη στο θύμα και τον σύντροφό του για το περιστατικό ρατσιστικής βίας.

 

ΛΟΑΤΚΙ, ρατσιστική βία

Μέλος

Newsletter