ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την 31-1-2017 δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας ο Γιώργος Βραχνής και οι Μ. Φ και Α.Μ, κατηγορούμενοι για  ψευδορκία μάρτυρα, ψευδή καταμήνυση  και συκοφαντική δυσφήμιση, έπειτα από μηνύσεις τις οποίες κατέθεσαν σε βάρος τους 8 μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την 9-6-2012 περί της 16.30 περίπου 20 μέλη της Χ.Α τα οποία έφεραν κοντάρια, επιτέθηκαν στο καφενείο το οποίο διατηρούσε ο Γιώργος Βραχνής στη Βέροια και στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν πολίτες  (γυναίκες και άντρες )που διασκέδαζαν στο μαγαζί. Οι Χρυσαυγίτες  επιτέθηκαν με κοντάρια στην τζαμαρία προσπαθώντας να μπουν στο μαγαζί, έσπασαν την πινακίδα, αναποδογύρισαν τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονταν στον έξω χώρο του μαγαζιού, τραυμάτισαν σοβαρά έναν θαμώνα και αποχώρησαν ανενόχλητοι υπό τα βλέμματα αστυνομικής δύναμης που ήταν σε κοντινό σημείο στο μαγαζί. Έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσαν ο Βραχνής και οι θαμώνες του καταστήματος, οι χρυσαυγίτες  συνελήφθησαν, κατέθεσαν και αυτοί μηνύσεις κατά όλων των παρευρισκομένων στο καφενείο και δικάσθηκαν  άπαντες με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η απόφαση που εκδόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για τα μέλη της Χ.Α για τα αδικήματα που διώκονταν με έγκληση (εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή) γιατί οι μηνυτές (Βραχνής και λοιποί θαμώνες) δεν είχαν προσκομίσει το προβλεπόμενο παράβολο των 100 ευρώ έκαστος, ενώ κήρυξε ένοχο σε ποινή φυλάκισης 1 μέλος της Χ.Α. για την επικίνδυνη σωματική βλάβη που προκάλεσε σε βάρος θαμώνα του καταστήματος και καταδίκασε τον Γ. Βραχνή για εξύβριση κατά συρροή, απειλή και  σωματική βλάβη σε ποινή φυλάκισης 4,5 μήνες περίπου.

            Ήδη αντιμετωπίζουν ο Γ. Βραχνής και οι Μ.Φ και Α.Μ τις άνω αναφερόμενες κατηγορίες καθώς όλα τα μέλη της Χ.Α τους μήνυσαν (στο πλαίσιο της υπερασπιστικής τους γραμμής) για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

            Το τελευταίο διάστημα η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής  έχει επιδοθεί σε μία βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων κατά αγωνιστών-τριών με σκοπό την τρομοκράτηση  όσων τολμούν να αμφισβητήσουν  ή ακόμη και να κριτικάρουν τις φασιστικές πρακτικές της, παριστάνοντας τα θύματα ενώ είναι οι θύτες. Η πρόσφατη αντιμετώπιση  των βουλευτών της Χ.Α  ως ισότιμα μέλη του πολιτικού συστήματος  και το βήμα που τους δόθηκε από δημόσια Μ.Μ.Ε.,  συσκοτίζει  την φύση της Χ.Α που είναι ένα φασιστικό μόρφωμα που σπείρει το μίσος και την μισαλλοδοξία,  μετέρχεται βίας και τραμπουκισμών έως και δολοφονίες. Η πάλη κατά του νεοναζισμού είναι καθήκον κάθε σκεπτόμενου δημοκρατικού πολίτη.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Ζητούμε να αθωωθούν  οι  κατηγορούμενοι- μηνυθέντες   από την Χρυσή Αυγή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας την 31-1-2017.

νεοναζισμός, ρατσισμός, ρατσιστική βία, ΧΑ

Μέλος

Newsletter