Ο γάμος ομοφύλων δεν αποτελεί προσβολή. Προσβολή αποτελεί η ποινικοποίησή του

H Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την αποδοκιμασία της για τo ενδεχόμενο ποινικής δίωξης κατά του Δημάρχου της Τήλου κατόπιν της εγκυκλίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακόμη και εάν ουδείς μπορεί με σιγουριά να βεβαιώσει τον έγκυρο χαρακτήρα της, ο δήμαρχος Τήλου πράξη αξιόποινη δεν έκανε. Με αφορμή την υπόθεση αυτή, για ακόμη μια φορά, ο ΕισΑΠ δίνει δείγματα μιας ανορθόδοξης αντίληψης του πολιτειακού του ρόλου.

Τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός προοδευτικά θεσμοθετεί και θωρακίζει την ένωση προσώπων αδιακρίτως φύλου, ηλικίας, εθνοτικής καταγωγής ή άλλου διακριτού ανθρώπινου χαρακτηριστικού, κάποιοι επιθυμούν να σύρουν αυτή τη  χώρα στο σκοταδισμό της χοντροκομμένης  επιβολής ενός αυθαίρετου ηθικισμού και ποινικοποίησης της ανθρώπινης ελευθερίας που δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων. Αντιθέτως αν κάποιος προσβάλλει βάναυσα σήμερα τα δικαιώματα συμπολιτών και συνανθρώπων μας και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους, είναι δηλώσεις από κατ’ ευφημισμόν «πνευματικούς πατέρες» περί πορνείας και κτηνοβασίας, ανάλογα με του καθενός τις παραστάσεις περί της ανθρώπινης φύσης και κοινωνικής ζωής.

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική πολιτεία καλείται να διαλέξει στρατόπεδο. Εάν είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών να συνάψουν το σύμφωνο συμβίωσης, ενδεχομένως η παρούσα κατάσταση να είχε αποφευχθεί. 

 

φωτογραφία: distelfliege

 

ατομικά δικαιώματα, δικαιοσύνη, ΛΟΑΤΚΙ

Μέλος

Newsletter