“ΜΑΖΙ” για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων , Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, 18.30, Νομισματικό Μουσείο

Δεκαπέντε (15) οργανώσεις καλούν Αθηναίους, πρόσφυγες και μετανάστες «ΜΑΖΙ», σε μία ανοιχτή συζήτηση για τη ζωή τους στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 18:30, στον χώρο του Νομισματικού Μουσείου.

Η επόμενη ημέρα, αυτή της ένταξης, μέσα από τις δυσκολίες με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωποι, της προσαρμογής αλλά και της ελπίδας και της δημιουργίας, θα εξιστορηθεί από τους ίδιους τους πρόσφυγες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους κατά την περίοδο διαμονής τους στην Ελλάδα, την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση αλλά και το πλαίσιο των συνθηκών σχετικά με την εύρεση στέγης και εργασίας. 

Οι ίδιοι θα περιγράψουν ακόμα τις καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που πραγματοποίησαν ή στις  οποίες συμμετέχουν όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίες τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής τους.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων σε θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 18.30 στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου
(Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή φωτογραφιών και βίντεο από την δράση των οργανώσεων κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, καθώς και με παραδοσιακή μουσική από προσφυγικές κοινότητες. 

Σκοπός της εκδήλωσης: Να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης!

 

Οι οργανώσεις:

Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde)

Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières)

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Hellenic League for Human Rights)

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR)

Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων (GFR)

ActionAid

CARE

International Rescue Committee

Mercy Corps

Nostos

PRAKSIS

Save the Children

SolidarityNow

UNICEF

UNHCR, the UN Refugee Agency

 

 

Μέλος

Newsletter