Εμπρηστές της κοινωνικής ειρήνης

Η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και ιδίως του προέδρου του κ. Αχμέτ Μοαβία. Δυστυχώς στην επίθεση αυτή δεν επιδίδεται μόνο το δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος δια του διαδικτύου αλλά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ένωση επισημαίνει ότι η επίθεση στο Φόρουμ είναι επίθεση στη θεσμική έκφραση των μεταναστών στη χώρα μας, άρα στην προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή. Οι μετανάστες που συμμετέχουν στις 38 μεταναστευτικές οργανώσεις οι οποίες απαρτίζουν το Φόρουμ βλέπουν να βρίσκεται στο στόχαστρο η συμμετοχή τους, οι κοινότητές τους, η εκπροσώπησή τους.
Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τις συνήθεις φοβικές κραυγές περί «λαθρομετανάστευσης» και «παράνομων» και μοιάζει να αποτελεί την ανάπτυξη μιας αμιγώς ξενοφοβικής ατζέντας με μέτωπο απέναντι στους νόμιμους μετανάστες. Ως τέτοια, αποτελεί επίθεση στην κοινωνική γαλήνη και επένδυση στην ένταση και τον φόβο. Η Ένωση καλεί τους εμπνευστές της να συναισθανθούν ότι επικαλούμενοι την ασφάλεια επιφέρουν κοινωνικό εμπρησμό.

 

φωτογραφία: zeevveez

 

μετανάστευση, ρατσισμός

Μέλος

Newsletter