Εκπαιδευτικά Σεμινάρια περί συμπεριληπτικού storytelling και μη χρήσης σεξιστικού λόγου για δημοσιογράφους, πολίτες δημοσιογράφους και φοιτητές-τριες δημοσιογραφίας

 

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) ανακοινώνει την διεξαγωγή δωρεάν διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου περί συμπεριληπτικού storytelling και μη χρήσης σεξιστικού/ομοφοβικού/τρανσφοβικού λόγου που απευθύνεται σε δημοσιογράφους, πολίτες δημοσιογράφους και φοιτητές-τριες / σπουδαστές-τριες δημοσιογραφίας. Οι εκπαιδεύσεις διοργανώνονται από κοινού από την ΕλΕΔΑ και το Orlando LGΒΤ+, ως μια από τις δράσεις του έργου Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την ΕλΕΔΑ και εταίρο την Liquid Media.

Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις Αγγελική Σεραφείμ, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Νάνσυ Παπαθανασίου και τον Βασίλη Θανόπουλο. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.  

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 12 ωρών και θα πραγματοποιείται εντός δύο ημερών, ώρες 10:00-16:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα που αντιστοιχεί στις ημερομηνίες που σας εξυπηρετούν. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  1. Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ.
  2. Πέμπτη 13 & Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ.
  3. Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ.
  4. Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ.
  5. Πέμπτη 24 & Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ.

 

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

 

Μέλος

Newsletter