Δεν είναι απλώς ο δράστης Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης.

Η χθεσινή δολοφονία πολιτικών κινήτρων στο Κερατσίνι είναι μια ένδειξη κλιμάκωσης των περιστατικών της ναζιστικής βίας που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται, κατά κανόνα ατιμώρητα, χωρίς οι δράστες να έχουν λάβει ένα μήνυμα ικανής πολιτειακής αντίδρασης. Είτε η στάση των ελληνικών διωκτικών αρχών προδίδει ανοχή λόγω συμπάθειας, είτε απόσταση λόγω φόβου ένα είναι βέβαιο: ότι όσο τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης κατά το άρθρο 187 ΠΚ, δρουν ανενόχλητα, είτε ως ηθικοί είτε ως φυσικοί αυτουργοί κακουργημάτων, τόσο τα κακουργήματα αυτά θα γίνονται συχνότερα και βαρύτερα.

Η χτεσινή δολοφονία εγγράφεται στη στρατηγική της έντασης που με σαφήνεια έχει προαναγγελθεί δια στόματος βουλευτή της. Θυμίζουμε τα λόγια Παναγιώταρου στη συνέντευξη του στο BBC. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, στις 17Οκτωβρίου 2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής λέει:

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα νέο είδος Εμφυλίου. Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές, όπως εμείς, και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να είναι όπως ήταν, και από την άλλη πλευρά, οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι αυτοί που έχουν κατ’ επανάληψη καταστρέψει την Αθήνα.»

Είναι προφανές ποιοι είναι οι στόχοι της ναζιστικής βίας σήμερα. Μας τις υπαγορεύουν οι ίδιοι: από τις επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων πέρσι στο Πέραμα, στο πρόσφατο συμβάν εναντίον μελών του ΚΚΕ, και τις διαρκείς δηλώσεις των αξιωματούχων της ΧΑ ότι «το απόστημα θα σπάσει», η ναζιστική βία στρέφεται εναντίον αυτών που χαλάνε την «καθαρή» κοινωνία που ονειρεύονται.

Αν η ελληνική κοινωνία και πολιτεία περιμένει άπρακτη την προαναγγελία της πιο διευρυμένης ομάδας – στόχου, τότε πλέον η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της ΧΑ θα έχει δικαιωθεί μαζί με το γνωστό απόφθεγμα:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου..»

Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη από καιρό.

 

ρατσιστική βία, φασισμός

Μέλος

Newsletter