Δελτίο Τύπου της πρωτοβουλίας Golden Dawn Watch – “Δεν είναι η πρώτη φορά”

Δεν πέρασε μια μέρα από τη δημοσιοποίηση από την ΕφΣυν του “πάρτυ” των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και, με τη διευκόλυνση της αστυνομίας, οι χρυσαυγίτες μετέτρεψαν εχθές την αίθουσα του Εφετείου σε πεδίο μάχης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης κάνουν τέτοιου τύπου καταδρομική εμφάνιση σε δικαστική αίθουσα. Αυτές οι εμφανίσεις συμπυκνώνουν την άποψή τους ότι και μόνο η παρουσία τους παράγει αποτελέσματα. Και παράγει αποτελέσματα όχι μόνο γιατί η όψη ενός τάγματος εφόδου είναι τρομακτική για όποιον βρίσκεται μέσα, και ιδίως γι’ αυτόν που καταθέτει, αλλά γιατί το τάγμα εφόδου υλοποιεί τη βία, δεν την υπονοεί απλώς.

Αυτά θα έπρεπε πλέον να έχουν γίνει κατανοητά και από την ελληνική αστυνομία, όχι απλώς γιατί πέρασαν τα χρόνια αλλά και γιατί κάποιοι έχασαν τη ζωή τους και εξαιτίας της δικής της αμεριμνησίας.

Ως εκ τούτου, η κατά σύστημα μεροληπτική συμπεριφορά της Αστυνομίας υπερ των ναζιστών οπαδών, δημιουργεί αφενός ζητήματα ομαλής διεξαγωγής της δίκης και αφετέρου επαναφέρει τα ερωτήματα σχετικά με το δημοκρατική προσήλωση μερίδας της ελληνικής αστυνομίας.

Αναμένουμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα δέοντα.

Πηγή: goldendawnwatch

 

δίκη χρυσής αυγής, νεοναζισμός, ΧΑ

Μέλος

Newsletter