Όχι άλλη νύχτα χωρίς στέγη και θέρμανση

Το ότι η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Αριάδνη» θα έπληττε την Ελλάδα με πολικές θερμοκρασίες ήταν γνωστό. Το διαλαλούσαν τα μίντια από μέρες. Μόνο το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής φαίνεται να είχε τις λάθος ειδήσεις. Τα πράγματα είναι απλά -αλλά και οριακά συνάμα:

Έστω την ύστατη αυτή ώρα ας συνειδητοποιήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής ότι υπάρχουν τη στιγμή αυτή στην Ελλάδα μερικές χιλιάδες πρόσφυγες που με συνευθύνη όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (Υπουργείων, Δήμων, Ελληνικού Στρατού, Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και όποιων άλλων…) εκτίθενται ακούσια σε συνθήκες ακραίου ψύχους και παγετού, αφού σε παγωμένες και χωρίς θέρμανση σκηνές και κοντέινερ προσφυγικών καταυλισμών περνούν ήδη πολλά 24ωρα αβοήθητοι με ορατούς ήδη κινδύνους για τη ζωή και/ή τη σωματική ή/και ψυχική τους ακεραιότητα και υγεία.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το Σύνταγμα η προστασία της ζωής όλων των ευρισκόμενων στην ελληνική επικράτεια ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, καθώς και –πρωτίστως- ο σεβασμός και προστασία της αξίας του Ανθρώπου είναι υποχρέωση του κράτους και, συνακόλουθα, των οργάνων του.

Επομένως άμεσα πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και θερμαινόμενους χώρους του δημοσίου για όσο χρειαστεί, η δε διατροφή τους να καλυφθεί από τον ελληνικό στρατό (όπως καθημερινά εξάλλου), η μεταφορά τους με οχήματα δημόσια ή και ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα από οποιονδήποτε εγχώριο ή διεθνή φορέα, οργάνωση ή οργανισμό.

Είναι εφικτό και πρέπει να γίνει τώρα. Όχι άλλη νύχτα στο κρύο.

ατομικά δικαιώματα, πρόσφυγες

Μέλος

Newsletter